perjantai 16. lokakuuta 2015

Tilkkusota

Vaapulan syyshaasteet jatkuvat, ja lokakuun haasteena on Tilkkusota. Tähänkin lähdin mukaan, vaikka tilkkuhommat ovat mulle ihan vieraita. Ja siinä myös mukaan lähtemisen syy. (Ja onhan niitä tilkkuja kertynytkin...) Tilkkulaatikkoni sisältö koostuu joustavista tilkuista. Tiedän, että ompelukoneellani on ihan turha tilkkuja yrittää ommella, joten oli pakko miettiä jotain sellaista mitä saisi saumurilla surauttaa. Kaivelin joustofroteetilkut esiin ja leikkelin niistä 10x10 senttisiä neliöitä. Tässä työssä olisi varmasti pyöröleikkuri alustoineen ollut oivallinen kumppani.

Ja, tadaa, sain aikaiseksi värikkäitä rättejä! Näitten ompelu oli todella vapauttavaa! Ei neulaamisia, mittaamisia tai muitakaan hidastavia tekijöitä, sen kuin surruutti menemään. Saumat ja kulmat ovat vinksin vonksin eivätkä sivut ole varmastikaan suorat eivätkä taatusti ole neliön muotoisia, mutta ihan sama. Kivoja tuli ja näillä varmasti keittön pyyhkiminen tuntuu astetta mukavammalta :)

6 kommenttia:

 1. Voi miten hauskoja! :) Tässä taas yksi kohde omille jf- tilkuilleni. Eipä ole koskaan tullut mieleen tehdä rättejä tilkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nyt on rättejä myös testattu keittiöhommissa, hyvin toimivat :)

   Poista
 2. Kivan näköiset! Hauska idea, täytyy laittaa muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näihin tuhoaa kivasti joustistilkkuja ja imuteho on hyvä.

   Poista

Ilahdun sanoistasi :)