sunnuntai 11. elokuuta 2013

Hattivatteja vai hautakiviä?

Törmäsin Tosimummon blogissa ohjeeseen, kuinka ommella vaatteeseen raakareuna. Tiesin heti, mihin vaatteeseen haluan tällaisen huolittelun. Kangaskin oli valmiina, sillä tiesin heti kun tämän kankaan näin, mitä siitä tulee. Kokeiluun pääsi siis uusimman naisten Ottobren kaava Summer basic.


Ja tässä se raakareuna.


Hihansuut on ommeltu samaan tyyliin. Tämä on varsin hauska kangas; töissä ensimmäinen kommentti oli että "sulla on hattivatteja paidassa!" :) Äitini tuumasi että pääkallopaita, itse näen tässä jostain syystä hautakiviä?! 

Äitienpäiväksi jo ompelin äidilleni parit pipot. En osannut päättää kumman mallisen teen, tein sitten molemmat. Silloin unohtui kuvata, ja nyt vasta käydessäni muistin ottaa kuvat.


Toinen pipo on Ottobren Baggy look -kaavalla. Ompelin takasaumaan ohutta kuminauhaa, rypyttyy kivasti. 


Pikku Piltin blogissa oli kiva ohje toisenlaiseen pipoon. Tein tästä kuitenkin vuorillisen, että on vähän toista pipoa lämpimämpi. Vuoriosa on päästä pyöreän muotoinen.


Meidän kotitie kulkee peltojen välistä. Joka kesä törmäämme tähän näkyyn, ja ajelemme välillä koko parinsadan metrin matkan hitaasti näiden perässä. Vanhemmat joskus poikkeavat tienpenkkaan ja ojaan, mutta nämä pienimmät reppanat eivät ymmärrä sitä tehdä. Peltopyitä lienevät, varsin hauskoja otuksia.  Tässä ovat jo vähän kasvaneet, ihan pieninä jo ensimmäisen kerran tämän poikueen perässä ajelimme :)


Pakko vielä väläyttää yksi kesän kohokohdista, kun saimme omaan pikkukuntaamme esiintyjän Suomen huipulta. Esikoisen kanssa kävimme ikärajattomalla "stadionkeikalla", eikä pieni tihkusade ja kylmyys haitannut, oli mahtavaa menoa ja niin isot kuin pienetkin hyppivät ja hoilasivat :)


1 kommentti:

  1. Tosi kiva paita! Oma vaatekaappi kaipailisi t-paitoja, mutta kaupasta ei vain tunnu löytyvän mieluisia, ehkäpä yritän etsiä tuon kaavan käsiini seuraavalla kirjastoreissulla! :)

    VastaaPoista

Ilahdun sanoistasi :)