keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Bubble pocket

Ottobressa 5/2011 törmäsin hauskaan mekkoon, jota oli pakko kokeilla. En malttanut odottaa että jostain saisin yksivärisen kankaan, kun kaapista löytyi ruudullinen. Tämä on ollut kesken parisen kuukautta varmaan, musta lanka loppui kesken välillä ja kaksoisneulan kanssa meillä meni sukset ristiin. Lakkasi huvittamasta. Nyt parina ehtoona olen tämän ommellut loppuun. 




Haastavaa oli tämän tekeminen. Ohjeita piti välillä kovasti lukea ja lukea, kun eivät paikkapaikoin meinanneet aueta. Muutama sana lisää siellä täällä olisi ollut hyvä. Siitäkin selvittiin :)
Tulihan siitä kiva. Ei vain olisi pitänyt tästä kankaasta tehdä, vaikka kuinka yritin kohdistaa kankaat niin en siinä täysin onnistunut. Yläosasta olisi saanut olla isompi, rinnuksille saisi olla enemmän tilaa, tällaisenaan painaa littaan. Samoin helma pitäisi olla kapeampi, vyötäröltäkin. Kuminauha helmassa olisi saanut olla myös lyhkäisempi. Mutta enhän minä osaa kaavoja muokata. Helman leveyden olisi kyllä helposti saanut muutettua, jos olisi tajunnut sovittaa ennen alavarojen ompelemista...

Eiköhän tämä kuitenkin käyttöön pääse, luulen. Sen verran kova työ siinä oli :) Nyt on näkynyt blogeissa tätä mallia trikoisena, ja sitä on kyllä ehdottomasti kokeiltava! Se voisi olla kiva työvaatekin, pitää myös yrittää jotenkin lisätä siihen hihat niinkuin jotkut on tehneet.

16 kommenttia:

  1. Hieno on! Mun tekis nyt mieli kokeilla tää tällee joustamattomasta kankaasta, kun trikoo on jo kokeiltu... Saa nähdä vaan, jääkö vain haaveeksi, koska taitaa olla aika paljon helpompi tehdä trikoisena... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen kans että trikoosta on pari astetta helpompi tehdä :-) Mutta olihan tämä palkitsevaa :-)

      Poista
  2. Tosi kiva eikä mun silmään ainakaan haittaa vaikka ruudut ei mee kohdilleen. Mä oon tehnyt tosta samasta kankaasta miehelle housut toissa kesänä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lökäpöksykankaaksi mäkin tämän ostin, en vain ehtinyt sitä toteuttaa kun jo silppusin sitä tätä varten :-)

      Poista
  3. Minä tykkään! Enkä ois ees huomannu tota kohdistamis juttua, jos et ois maininnu. enkä juuri vieläkään :)

    VastaaPoista
  4. Hei ihana, ja toi kangas on juuri hyvä mun mielestä! :) Olisiko mitenkään mahdollista saada tätä kaavaa vaivanpalkkaa vasten sulta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitahan sähköpostia tarkemmin, kyllä voin piirtää :-)

      Poista
    2. Hoksasin jopa lisätä sähköpostiosoitteeni tuonne sivuun :)

      Poista
  5. Hienohan tuo on, enkä mäkään huomaa mitään vikaa...
    Mäkin tein omani ruutukankaasta ja tykkään, että ruudut sopii oikein hyvin tähän malliin, tulee noi taskut paremmin esiin. =)

    VastaaPoista
  6. Turhaan moitit, hyvältähän tuo näyttää. Tekisi mieli itsekin koittaa tehdä. Kiitos vinkistä, etten ainakaan lähde yrittämään liian hankalan kuosin kanssa sompailemaan! Vaikka ruutu näyttääkin tosi kivalta, niin taidan jättää sen sovittamiset osaavammille.

    VastaaPoista
  7. Ihana! Multakin löytyis yhtä ruutukangasta kaapista, pitäskin kokeilla siitä tehdä tällainen mekko.Kaavatkin ois piirrettynä jo.

    VastaaPoista
  8. Hieno!! Sekä kangas että tunikamalli.

    VastaaPoista
  9. voi jestas kuin ihana. Toi ruutukangas on mielettömän ihana. Pitää kait itsellekin tällainen :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis mekko tuli. Minä en ainakaan näe yhtään mitään vikaa.

    VastaaPoista
  11. On kyllä tosi upea mekko! Olen itsekin harkinnut tämän kaavan kokeilemista, nyt tuli siihen lisää aihetta :)

    VastaaPoista

Ilahdun sanoistasi :)