maanantai 24. elokuuta 2015

Puikkopussi

Pikkusiskollani oli synttärit tässä pari viikkoa sitten. Hän on hurahtanut kutomiseen (okei, neulomiseen) tässä viimeisen vuoden aikana ihan täysin. Joten, mitäpäs sitä muuta kuin puikkopussia lahjaksi väsäämään. Mitään kaavaa tai mallia tähän ei ollut, edellisenä yönä hahmottelin käsityön päässäni. Pilpastin näteimmän retroisen pöytäliinani, ja satuin löytämään juuri oikean mittaisen vetskarin, jonka olin purkanut pussista jossa myytiin tyyny. Vuorikangaskin on jokin vanha lakana tms, joka on kirpparilla tullut vastaan. Päälli- ja vuorikankaiden väliin leikkelin tukikangasta joskus isännän takin mukana tulleesta pussukasta. Varsinainen kierrätystuote siis kyseessä :)

Tuli taas vähän kiirus, kun sain tämän valmiiksi noin 10 minuuttia ennenkuin oli äärimmäinen deadline, kun oli pakko lähteä että ehtii apteekkiin ennenkuin se menee kiinni. No, olen aina ollut parhaimmillani pienessä paineessa ja viimetingassa. Tästä tuli yllättävänkin kiva ja onnistunut!No, vähäsen on tikkaus vetskarin kohdalta vinskallaan, mutta mitäs me pienistä kun ei pienetkään meistä, heh.


Kokeilin vielä kiiruulla laittaa esimerkkinä muutaman puikon pussiin. Kuvatkin piti näpsiä pikapikaa ja sitten pakettiin. Poika löysi ainoastaan joulupaperia, mutta ei kai se nyt niin nuukaa ole?!


Ainut huono puoli tässä on se, että se on liian pieni. Siskostani on lyhyessä ajassa kehittynyt varsinainen välineurheilija, eikä siihen mahtuneet kaikki puikot ja koukut. Tilasi jo seuraavan vastaavan, johon saisi kuulemma lisätä taskut saksille ja neuloille. Katsotaan :)

Lopuksi vielä muutamia tunnelmia Hämeenlinnan Hauhosta, tarkemmin sanottuna Leppäniemen Hirsihuviloiden alueelta, jossa vietin isompien poikien kanssa mahtavan Mega-viikonlopun 2000 muun geokätköilijän seurassa :)4 kommenttia:

  1. Tosi tyylikäs puikkopussi! Ja kiitos geokätköilymuistutuksesta, vähälle jäänyt tämä harrastus viime aikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekään en ehdi harrastaa kätköilyä läheskään niin paljon kuin haluaisin. Mutta toisaalta, aina sitten kun pääsee kätköilemään on se monin verroin hauskempaa :)

      Poista

Ilahdun sanoistasi :)