sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kierrätysompelua

Jossain blogissa kehuttiin kovasti Ottobren 4/2012 pienten farkkujen (Forest Path) kaavaa. Halusin itsekin kokeilla jotain vaihtelua trikoon ompeluun joten piirsin kaavat. Kankaaksi pääsi vanhat leveät äitiysfarkkuni. Olin jo ommellut farkuista muutakin, joten takalahkeisiin ei riittänyt koko pituus. Toisista vanhoista farkuista leikkasin sitten jatkopalan ja vyötärökaitaleen.


Sattumalta farkuissani oli samalaiset taskut kuin kaavassa, joten ne pääsivät vain hieman pienennettyinä sellaisenaan käyttöön. Keltaisella langalla tein tikkaukset, kun suunnittelin alunperin laittavani keltaiset resorit vyötärölle ja lahkeisiin. Päädyin kuitenkin tekemään ohjeen mukaisen vyötärökaitaleen ja kumpparit lahkeisiin. Ainoa muutos mitä tein on etten laittanut kiristysnauhaa vyötärölle. 

Kokeiluun pääsi myös  Lidlin leimasin, johon ompeluryhmissä levisi innostus kulovalkean lailla. En viitsinyt silittää tekstiä, nähtäväksi jää pysyykö pesussa.


Näitä oli ihan tosi kiva ommella! Kaava oli helppo ja ohjeet selkeät, ja ne istuvat pojalle kivasti. Ja sekin vielä, että tällä kertaa kaikki meni kuin strömsössä :) Pojukin on housuihinsa tyytyväinen, erityisesti siihen kun on taskuja. Oli päiväkodissakin kuulemma koko päivän esitellyt ja poseerannut kun olivat ekan kerran jalassa. Katsokaa nyt, miten tämä typpi poseeraa :)5 kommenttia:

 1. Hienot farkut! :D Pitääpä muistaa tuo kaava! Kuinka ihmeessä te muut onnistutte saamaan noin siistiä jälkeä tuolla leimasimella.. Mulla menee aina ihan sotkuksi tai sitten jää himmeäksi...

  VastaaPoista
 2. Mulla oottelee kasa hamstrattuja vanhoja farkkuja uusiokäyttöä. Pitääpä tutkailla tätä kaavaa vähän tarkemmin, näyttää tosi kivoilta!

  VastaaPoista
 3. Ihan pikkuinen :)
  Ja tuo farkkujen kierrätys on kyllä niin täydellistä.
  Keltainen tikkaus on huippu!

  VastaaPoista
 4. Kierrätystä parhaimmillaan, hyvän näköiset housut. Sattumalta itsekin bongasin Lidissä tuon leimasimen ja tuli se ostettua pieniä logomerkkejä varten. Nyt tuli sille yksi käyttöidea lisää :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kivoista kehuista :) Nythän on niin että kaikki vanhat vähänkään leveät farkut on kaivettu jemmoista, odottelemaan uusia versioita :)

  VastaaPoista

Ilahdun sanoistasi :)