tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesällä

Olen edelleen sairaslomalla olkapäitteni takia, ja kovasti kipeä. Tekemiset on siis hyvin rajattuja. Ompelu on hankalaa, se on kuin autolla ajo; asento on käsille hyvin hankala. Joskus on kuitenkin vähäsen pakko. Ostin Tuurin Miljoonakirppikseltä ihanan laukun; myymässä oli vanhempi rouva, joka oli laukut ommellut. Tässä minun laukussani on hänen seitsemän vuotta sitten pois nukkuneen isänsä pyhähousut uusiokäytössä. Kuva on aito valokuva 20- tai 40 -luvulta.


Tästä laukusta sain inspiraation. Halusin myös kokeilla ommella vetoketjun samalla lailla kuin tässä laukussa, se on niin siististi piilossa kankaan alla. Mielestäni vetoketjut laukkuihin ja pussukoihin on hankala saada nätisti; ne päät, ne päät! Tässä tapauksessa väänsin ja käänsin osia ja neulasin ja ompelin ja purkasin ja tein kaikki mahdolliset temput. No sain vetoketjun kankaan alle piiloon, mutta ne päät! Sitten kun tarkemmin tarkastelin ostamaani laukkua, huomasin että vetoketju oli ommeltu päällikankaaseen ja vuorikangas oli ommeltu kiinni sisäpuolelle huolellisesti käsin. No eipä ihme etten pystynyt samaan :)

Tässä ompelemassani laukussa on kierrätys huipussaan. Päällikangas on vanha housunpulttu, pitsiliina on löytynyt kirpparilta ja vuorikangas on vanhasta pöytäliinasta, joka sointuu väreiltään pitsiin. Vetoketju on purettu vanhasta laukusta, ja vedin toisesta laukusta, sekin värinsä takia. Tästä tuli kyllä söpö!


Tuon laukun ompelussa meni kokonainen päivä, kun aina välillä piti pitää taukoa, ja illalla olin niin kovasti kipeä.

Muuten on kesällä yritetty nauttia tavallisista asioista, jotka eivät äitiä liikaa rasittaisi.

On kalastettu...
... nautitttu kukkaloistosta...
... ihmetelty vesisadetta...


... hypitty vesilätäköissä...
... leivottu...


... rakennettu puumajaa...


... luettu...


... ja onhan muutama lämminkin päivä ollut :)

2 kommenttia:

Ilahdun sanoistasi :)