maanantai 9. joulukuuta 2013

Pikkujoulupaita

Meillä oli reilu viikko sitten työpaikan pikkujoulut. Ensin työnantaja tarjosi erittäin maittavan aterian, jonka jälkeen pääsimme Jenni Vartiaisen konserttiin. Ja koska harvoin missään käyn, vaatekaappini ei tarjonnut sopivaa päällepantavaa. Ja koska arvasin aterian olevan maittava, halusin vaatteen antavan sen anteeksi... Varastoistani sattui löytymään visiooni sopivaa kangasta. Leikkelin melko vapaasti, vähän katsoin mallia omistamastani kivasta t-paidasta.


Paitaosio on leveä, kaula-aukko iso, ja hihat on vain "putket". Helman ompelin yhdestä kohdasta sivusaumaan sisälle kiinni. On näinollen armelias vatsamakkaroille :D Kangas on oikea tekokuitujen äiti, oikein imi itseensä kaikki mahdolliset irtopölyt matosta ja muualta, että kovin läheistä kuvan tarkastelua en suosittele...


Hankala kuvattava, mutta miellyttävä päällä. Tähän mulla on jatkojalostusvisio; täytyy hankkia hopeanvärinen silitysarkki ja leikellä siitä niskaan jokin kiva kuvio, siivet tai tribaalityyppinen tai jotain. Kenties helmaankin tuonne suoraan sivuun, joku pieni kuvio. Ehkä joku päivä.


Laitetaampas tähän näytille joitain vanhempiakin ompeluksia. Syksyllä pikkukaverille ompelin pipon.


Itselle tuubihuivi. Joustispipon ompelin jo viime talvena, siitä vain puuttu vielä ruskea rusetti/ruusuke/härpäke, mitä suunnittelin.


Ja tässä mahtava kuva piposta takaa, ompelin taakse sisäpuolella kuminauhaa joka rypyttää sen kivasti. Ja näkyyhän tässä kuvassa myös uusi "kamerani", jolla nämä viimeaikaiset kuvat on otettu, ja joita tuossa aiemmin verrattiin digikamerani otoksiin.


Joulu se lähestyy kovaa kyytiä. Joitain valoja, kynttilöitä ja kukkia on kotiimme eskynyt. Mutta ihan hirveästi ei joulufiilistä ole; tämä tulee olemaan ensimmäinen joulu kun olen töissä, ja vielä valvomassa kaikki joulunpyhät. Se kummasti latistaa tunnelmaa :(2 kommenttia:

 1. Olipa kivasti sanottu ..halusin vaatteen antavan sen anteeksi..
  Ja miten olikin kiva tuo helma :)
  Mukavia ompeluksia muutkin.
  Paljon kurkkivia tonttusia teidän tupaan toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä niitä tonttusia kuulemma on kurkkinutkin, pojat ainakin ovat löytäneet tontunjälkiä vähän sieltä sun täältä :D

   Poista

Ilahdun sanoistasi :)