keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Sielukkaat linnut

Ikasyrilta tilattu Soulbird -kangas on odotellut vuoroaan päästä työn alle jo melkoisen kauan. Olin niin pettynyt väriin kun tämän käsiini sain, etten tiennyt saanko tehtyä siitä mitään. Pari viikkoa sitten Etelä-Pohojalaasten LANeilla päätin leikellä sen tunikaksi. Kaavana Onion 2035. Tein tästä testiversion aiemmin, ja huomasin että leikkaus rinnan alla oli suunniteltu ihan toisenlaiselle rintavarustukselle kuin meikäläisen...


Onneksi LANeilla oli taitavia tyyppejä jotka osasivat neuvoa kaavan muokkaamisessa. Siispä etukappaleen yläosaan lisättiin kaarevasti pituutta ja se ommeltiin kera framilonin helmaosaan kiinni. Hihoja ei enää saanut metristä tehtyä kuin vain lyhyet. Taskut halusin myös, ja piristykseksi ompelin kanttauksen kaveriksi pitsiä.


Kämmäsin toki toisen taskun kohdalla; leikkasin vahingossa näkyviin jäävän taskuosan sellaisesta kohdasta missä kankaasta puuttui pala :/ Sain sen onneksi paikattua, ompelin palasen päälle niin ettei reikää näy, huh.

Hihoissakin pienet yksityiskohdat, mutta en nyt millään tiedä miksikä niitä sanoisin :P Pääntien huolittelin trikookaitaleella, jonka leikkasin ensin vahingossa puolet lyhyempänä. Eikä kangasta enää riittänyt tehdä uutta, joten kaitaleeseen tuli kaksi saumaa. (Lopuksi lyhensin helmaa kuitenkin 10 cm eli olishan sitä sitten piisannutkin, mutta onneksi saumakohtaa ei juuri huomaa...) Kaitaleesta tuli lisäksi vähän liian leveä ja löysä, mutta ei käytössä haittaa kyllä yhtään. Selkäosa jää vähän rypylle, lieneekö tarvetta muokata sitäkin seuraavaan kappaleeseen?


Tästä tuli kyllä ihana! Ja tämä kangas on ihan mielettömän pehmeää. Ja tuo väri onkin herkullinen, alun pettymys on muuttunut ihastukseksi :) Tuolla odottelee sama kangas vielä harmaanakin, mitähän siitä keksisi...

ps. Pitää hehkuttaa, edellisessä postauksessa kerroin huutokaupasta Roosanauhan hyväksi, jossa omakin pipo oli kohteena. Tämä huutokauppa tuotti kaikenkaikkiaan 6174 euroa syöpätutkimukselle!!!

20 kommenttia:

 1. Tulipa sievä! Ja noi taskut pitseineen sopii tosi hyvin =)

  VastaaPoista
 2. Kaunis. Sopii sulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
 3. todella kaunis on tunika ja ihanat nuo pitsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitseistä tykkään itsekin ihan täysillä!

   Poista
 4. Kaunis malli! Hetken oon jo kuullut ompelukoneen kutsuhuutoa ja tämä ei suinkaan hillinnyt sitä. Toi kaava on pakko saada ja googlailin tuota kangastakin. Ei taida olla saatavilla enää, se musta-harmaa versio olis ollut niin mun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä oli kyllä tosi käyttökelpoinen ja helppo kaava.

   Poista
 5. Tosi kaunis! Sama homma mulla, että vihreä väri oli ensipettymys, mutta jälki-ihastus. Voiko mikään kangas olla pehmeämpää kuin tämä?? Ja hauska kuulla, että muillakin menee joskus enemmän metsään kuin Strömsööseen ompelut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Todellakin, pehmeämpiä kankaita saa hakea! Ikasyrilta ostettu PaaPiin suunnittelema leijonakangas on myös unelmanpehmeää, se(kin) odottelee tuolla kaapissa vuoroaan... Eihän se ompelu mitään olisi jos ei joka kerta jotain tarttis manata ;)

   Poista
 6. Ihanat värit! Tuossa kankaassa on minun silmääni sellainen hieman retro tuntuma, ihana suorastaan! Ja nuo pitsit ovat piste iin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä tosiaan on hieman retro, en ollut sitä ajatellutkaan.

   Poista
 7. Ompas kaunis! Ihanan pirtsakan värisiä lintusia =)

  VastaaPoista
 8. Ihana tunika! Vakoilen näitä "aikuisvaateompeluksia" kun en oo itse uskaltanut vielä kajota, kuin lastenvaatteisiin... Salaa haaveilen ompelevani itsellenikin jotain. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Rohkeasti vain kokeilemaan! Käytä mittanauhaa ja tarvittaessa tee koekappaleita ennen ihanimpaan kankaaseen koskemista. Kyllä se siitä sitten :)

   Poista
 9. On nätti ,ihana retrofiilis <3

  VastaaPoista
 10. Oi, mikä kangas :)
  Ja miten kiva tunika siitä tulikin.
  Hyvä ettei kangas enää häiritsevästi harmita vaan muuttuu mieluisaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin se mieli saattaa muuttua kun asiaa sulattelee. Tässä tapauksessa onneksi niin kävi :)

   Poista

Ilahdun sanoistasi :)