lauantai 16. maaliskuuta 2013

Heihei mitä kuuluu?!?

Meillä on sairastettu alkuvuosi ihan urakalla. Oma flunssa kaikkine lisineen kesti sellaisen 1,5 kuukautta. Siinä samalla kaikki kolme kakaraa sairastivat flunssat ja vatsataudit, pienimmällä 3 peräkkäistä korvatulehdustakin. Samaan syssyyn myös isännän raju flunssa teki meidän perheestä aika surkean. Nyt kun on itse parantunut, on mukulat aloittaneet jo toisen kierroksen. Huhhuh, kyllä meillä on koko vuodeksi tässä jo tarpeeksi sairastettu, toivon tosissaan että kun nyt räkänokat kuivahtavat ja yskänköhät loppuvat, saisimme hetkisen huilata.

Jotain pientä on jo jaksanut touhuta. Perusompeluksia jälleen, mutta näitä on ollut mukava tehdä. FB:n luovuushaasteeseen viime vuodelle ompelin kauppakasseja, täältä löytyi hyvä ohje. Näitä lähti 5 samanlaista matkaan. Näitä täytyisi ommella itsellekin, mutta kankaat saisivat olla ohuempia, näistä tuli hieman turhan paksuja. Toimivia kenties kuitenkin :)


Monessa paikassa on kuullut puhuttavan saimeista. Ovat siis Ottobren sivusaumaton housumalli. Eräs ystävällinen piirsi ja lähetti mulle kaavan, kun meidän kirjastosta ei löytynyt kyseistä lehteä, joka on muistaakseni vuodelta 2009. Kokeiluun pääsivät vihdoin. Nämä on tehty koossa 92, ja vyötärölle laitoin pelkän resorin ja lahkeisiin kumpparit. Näistä tuli ihan kivat, kovasti niitä on jo pesty ja pidetty. Pelkkä resori vyötäröllä on vähän turhan kevyt, seuraaviin täytyy laittaa myös kuminauha. Ihan hyvät ja helpot, vaikka ensin ajatuksissani ompelinkin osat yhteen niin että tuli yksi lahje :P Purkuhommiksihan se meni, mutta valmistakin tuli.


Oikein naurattaa, kuva on ihan surkea :D Housut ovat aivan vinksallaan, pikaisia räpsäyksiä kun yksi pieni termiitti väijyy koko ajan vieressä kuten kuvastakin huomaa...

Pikkukaverin ensimmäinen päiväkotikuvaus oli viikolla. Sitä varten ompelin paidan, johon isot veljet valitsivat kankaan. Perussettiä tämäkin, jotain pientä kivaa halusin joten lisäsin taskun. Olisi pitänyt tehdä toisen mallinen, nyt se on vähän tuommoinen... hmm... kömpelö (mutta ei niin vino kuin kuva antaa ymmärtää). Mutta paita näytti kivalta farkkujen kanssa. Jostain aika tuoreesta Ottobresta on tämä kaava, en nyt vain muista mistä. Samalla kaavalla on tehty myös tämän postauksen paita.


Voi kun osaisin ja pystyisin ottamaan parempia kuvia! Sain joululahjaksi uuden kamerankin, mutta nämä otokset on yleensä tällaisia pikanäppäyksiä kun samalla pitelen pikkumiestä toisella kädellä kauempana, usein tyyppi ehtii kuitenkin vähän jostain nypätä tai tallata niin että vaatteet jäävät vinksin vonksin :P

2 kommenttia:

  1. Kivoja ompeluksia! Musta-punainen yhdistelmä on aina hyvä! Ja taskukin mukava, sainpa tästä ompeluksestasi inspiksen.. josko tekisi samantyyppisen taskun hihaa koristamaan, sekin olisi kiva! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Meinasin ensin tehdä taskun juuri hihaan, mutta en jaksanut alkaa näpertelemään kun yöllä tapani mukaan ompelin ;)

    VastaaPoista

Ilahdun sanoistasi :)