sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

"Nähnä!!!"

Pienin poikaseni on keksinyt koko joukon omia sanoja, kun sanojen oikein sanominen ei vielä tahdo 1,5 -vuotiaalta onnistua. Yksi pojan lempipuuhia on iltaisin katsella äijän (=isä) kanssa nähnä (=tähtiä) ikkunasta. Poika tunnistaa tähden muodon, joten tämänkin mekon nähdessään äitin päällä totesi että "nähnä!!!"


Tämä on Bubble Pocket, Ottobresta 5/2011. Nyt ompelin sen trikoosta. Omalla koollani tein, muokkasin sen verran että kavensin vyötäröltä alaspäin yhteensä 12 cm helmaa, enkä laittanut helmaan kuminauhaa, joka siihen ohjeen mukaan tulisi.


Mekko istuu täydellisesti! Kankaan kohdistamisen kanssa olisi voinut olla tarkempi, mutta toisaalta en kyllä olisi voinut olla yhtään tarkempi. Kangas nimittäin riitti juuri ja juuri, olisin halunnut tähän pienet hihatkin mutta kangas ei tosiaan riittänyt. Asettelin kaavatkin kankaalle niin tyhmästi että takasivukappaleet piti leikata väärin päin. Sitä ei kyllä käytössä huomaa, eikä noita tähtien kohdistuksiakaan, kuvissa kaikki korostuu.


Tässä tuli myös kokeiltua ensimmäistä kertaa trikoosuikaleella huolittelua, ja samoin sitä etten ommellut niitä ensin renkaaksi vaan suorana ompelin ja venyttelin sitä mukaan kun huristelin. Oli kyllä kätevää, ei tarvinnut mittailla ja tuli kerralla hyvät! Tästä tuli oiva työvaate, taskut ovat ihan ehdottomat kun avaimet ja puhelin pitää olla aina mukana. 


Mutta tuo kangas... Voi elämä, mistähän sitä löytäisi sellaista kangasta joka pysyy hyvänä käytössäkin?! Kainaloiden alta kangas on jo nypyllä, ja hienoinen nukka peittää koko vaatetta. Ja hamosta on käytetty vasta pari kertaa ja pesty kerran. Ei kovin hauskaa ommella muutaman käyttökerran jälkeen taas uutta kun kangas ei kestä :(

Sitten loppuun vielä pieni piristys meidän tämän päivän "juhlalounaalta" :) Fb:ssä näin joskus kuvan tällaisesta ruoasta, ja näytin sitä pojille. He ovat siitä asti kinuneet tätä, ja nyt sitten sitä saivat. Ja lautaset tyhjenivät ennätystahtia :D






lauantai 16. maaliskuuta 2013

Heihei mitä kuuluu?!?

Meillä on sairastettu alkuvuosi ihan urakalla. Oma flunssa kaikkine lisineen kesti sellaisen 1,5 kuukautta. Siinä samalla kaikki kolme kakaraa sairastivat flunssat ja vatsataudit, pienimmällä 3 peräkkäistä korvatulehdustakin. Samaan syssyyn myös isännän raju flunssa teki meidän perheestä aika surkean. Nyt kun on itse parantunut, on mukulat aloittaneet jo toisen kierroksen. Huhhuh, kyllä meillä on koko vuodeksi tässä jo tarpeeksi sairastettu, toivon tosissaan että kun nyt räkänokat kuivahtavat ja yskänköhät loppuvat, saisimme hetkisen huilata.

Jotain pientä on jo jaksanut touhuta. Perusompeluksia jälleen, mutta näitä on ollut mukava tehdä. FB:n luovuushaasteeseen viime vuodelle ompelin kauppakasseja, täältä löytyi hyvä ohje. Näitä lähti 5 samanlaista matkaan. Näitä täytyisi ommella itsellekin, mutta kankaat saisivat olla ohuempia, näistä tuli hieman turhan paksuja. Toimivia kenties kuitenkin :)


Monessa paikassa on kuullut puhuttavan saimeista. Ovat siis Ottobren sivusaumaton housumalli. Eräs ystävällinen piirsi ja lähetti mulle kaavan, kun meidän kirjastosta ei löytynyt kyseistä lehteä, joka on muistaakseni vuodelta 2009. Kokeiluun pääsivät vihdoin. Nämä on tehty koossa 92, ja vyötärölle laitoin pelkän resorin ja lahkeisiin kumpparit. Näistä tuli ihan kivat, kovasti niitä on jo pesty ja pidetty. Pelkkä resori vyötäröllä on vähän turhan kevyt, seuraaviin täytyy laittaa myös kuminauha. Ihan hyvät ja helpot, vaikka ensin ajatuksissani ompelinkin osat yhteen niin että tuli yksi lahje :P Purkuhommiksihan se meni, mutta valmistakin tuli.


Oikein naurattaa, kuva on ihan surkea :D Housut ovat aivan vinksallaan, pikaisia räpsäyksiä kun yksi pieni termiitti väijyy koko ajan vieressä kuten kuvastakin huomaa...

Pikkukaverin ensimmäinen päiväkotikuvaus oli viikolla. Sitä varten ompelin paidan, johon isot veljet valitsivat kankaan. Perussettiä tämäkin, jotain pientä kivaa halusin joten lisäsin taskun. Olisi pitänyt tehdä toisen mallinen, nyt se on vähän tuommoinen... hmm... kömpelö (mutta ei niin vino kuin kuva antaa ymmärtää). Mutta paita näytti kivalta farkkujen kanssa. Jostain aika tuoreesta Ottobresta on tämä kaava, en nyt vain muista mistä. Samalla kaavalla on tehty myös tämän postauksen paita.


Voi kun osaisin ja pystyisin ottamaan parempia kuvia! Sain joululahjaksi uuden kamerankin, mutta nämä otokset on yleensä tällaisia pikanäppäyksiä kun samalla pitelen pikkumiestä toisella kädellä kauempana, usein tyyppi ehtii kuitenkin vähän jostain nypätä tai tallata niin että vaatteet jäävät vinksin vonksin :P