lauantai 24. marraskuuta 2012

Peruskauraa

Monenlaista pientä on tullut surauteltua tässä viime aikoina, mutta eipä niitä ole yksikseen viitsinyt blogata. Tässäpä siis pläjäys :)

Ekana pipo mätsäämään omaan syystakkiini. Tästä tuli niin mun lemppari, voisimpa kulkea pipa pääs kaiken aikaa :) Mausteena vähän nauhaa, nappia ja pitsiä.


Pikkumiehen yksivuotiskuviin ompelin edellisenä yönä ihan peruspaidan. Tämän kaava oli jostain tämän vuoden Ottobresta, nyt en vain muista mikä numero. Kaivelen tiedon myöhemmin :) Tämä on tehty 92 -koolla ilman saumanvaroja ja vähän lyhyemmillä hihoilla, ja silti ihan hyvä tuolle tavallisesti 86 -koon kamppeita käyttävälle jäpikälle.


Keskimmäinen 5v tahtoi ommella kassin. Itse suunnitteli ja mittanauhan avulla päätti mitat ja toki valitsi kankaat. Jaksoi jopa osallistuakin; piirsi ja leikkasi pari osaa ja istui sylissä ompelemassa tovin. Sitten tuumas että "ompele sä äiti se loppuun" ja äiti teki työtä käskettyä :) Kassissa kuljettelee tavaroita eestaas, milloin mitäkin aarteita tai puuhaa automatkoille.


Pitäähän kassissa toki tasku olla.


Siskon tyttösille ompelin tuliaisiksi muumikassit, tykkäävät Muumeista kovasti. Vuoreksi pääsi söpö vanha ja pehmoinen tyynynliina. Olivat typykät tyytyväisiä :)






tiistai 20. marraskuuta 2012

Pipovaihto

Nappinjan Janika on emännöinyt pipovaihtoa, joka tuli juuri päätökseensä. Postipoika kuljetti minulle tällaisen söpön velourpipon vielä söpömmällä rusetilla. Mukana oli myös muutama pussi teetä, jotka olivat hyvin tervetulleita tälle teen suurkulutajalle (nimimerkillä puolen litran teemukin käyttäjä ;) ). Kiitokset Emmille!


Itse lähdin kutomaan seiskaveikasta pipoa, johon löysin ravelrystä tosi kauniin mallin. Sen suuremmin asiaan huomiota kiinnittämättä tein ohjetta isommilla puikoilla ja kuinkas kävikään... Teepannumyssyhän siitä tuli! Se meni purkuun, eikä aikaa enää ollut toteuttaa mallia uudelleen. Ompelin sitten trikoopipon, johon mausteeksi tuli iso nappi ja nauhoja. Tämän lörppapipon kaava löytyi tämän vuoden uusimmasta lasten Ottobresta. Valitan surkeaa kuvaa, mutta tuona päivänä ei valoa ollut nimeksikään ja pipoa piti saada vähän korkeammalle lähemmäs ikkunaa... Keskimmäisen "suojelija" toimii mallina :D Tämä pipo löysi uuden kodin KatiJ:n luota :)


Olipas se taas mukavaa ja jännittävää! Mitäs seuraavaksi vaihdeltais?! :)




sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Korukuvia menneiltä vuosilta

Tein pienet kollaasit parhaista koruistani. Vuodatuskin kun on hukannut vanhan blogin kuvia viime vuosilta, niin ajattelin jakaa nämä teidän kanssanne :) Ensimmäisessä kollaasissa on punottuja ketjuja; piinaa, papuketjua, oilia, kaikkien nimiä en edes enää muista...


Sitten muita eri tekniikoilla toteutettuja hopeakoruja.


Ja vielä punottuja helminauhoja ja muita helmikoruja.


Näitä katsellessa alkaa kyllä sormet syyhyämään korunteon pariin. Olisi siellä pakissa keskeneräistäkin, mm eräskin vielä pientä hiontaa ja kiillotusta vailla oleva pyöreä hopealevystä tekemäni helmi...